Vie lautapelit ulos

Muistipeli ja Kimble ovat useimmille tuttuja lautapelejä, jotka yhdistävät kaikenikäisiä. Alla olevilla ohjeilla nämä pelit muuttuvat hauskoiksi pihapeleiksi.

Muistipeli

Tarvikkeet: Parillinen määrä täsmälleen samanlaisia ämpäreitä tai pesuvateja. Esineitä ämpäreiden alle, aina 2 samanlaista

Pelialue: Nurmikko, kenttä tai muu tasainen alue

Alkuvalmistelut:

  • Ohjaaja/pelin johtaja käy levittämässä ämpärit alassuin pelialueelle ja piilottaa jokaisen alle yhden esineen satunnaisessa järjestyksessä.​​​
  • Valitaan joukkueet (voidaan pelata myös yksilö tai paripelinä)

Arvotaan aloittava joukkue. Yksi joukkueen jäsenistä käy kääntämässä 2 vapaavalintaista ämpäriä oikein päin niin, että kaikki näkevät mitkä esineet niiden alta löytyvät. Jos löytyy pari, joukkue saa pisteen ja esineet jätetään näkyviin. Jos esineet ovat erilaiset, laitetaan ämpärit takaisin. Tämän jälkeen on seuraavan joukkueen vuoro toimia samoin. Pelialueella saa olla vain yksi henkilö kerrallaan. Joukkueen muut jäsenet saavat neuvoa, mutta ainoastaan suullisesti omalta paikaltaan. Peliä jatketaan vuorotellen ämpäreitä kääntäen, kunnes kaikki parit on löydetty. Eniten pisteitä saanut joukkue voittaa. 

Katso video!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piha-Kimble

Pelin tarkoitus on saada kierrätettyä oman joukkueen ”pelinappula” ringin ympäri. Nopein joukkue voittaa.

Tarvikkeet: Kartioita tai vastaavia, jotka asetellaan pelikentäksi (katso videolta mallia), jokaiselle joukkueelle hulavanne, joukkuenauha tms. pelimerkiksi, heittovälineeksi hernepussi tai pallo jokaiselle joukkueelle, heittomaaliksi ämpäri tai kori

Pelialue: tasainen piha-alue tai kenttä

Alkuvalmistelut: Asetellaan kartiot pelialueelle kuvan mukaisella tavalla. Joukkueet asettuvat jonoon oman heittopaikkansa taakse ja pelimerkit oman heittopaikan kohdalla olevalle kartiolle.

Pelin kulku:

Kunkin joukkueen ensimmäiset jäsenet yrittävät heittää heittovälineensä maaliin.  Onnistuessaan pelaajat saavat siirtää pelinappulaa yhden kartion verran eteenpäin ja pelaaja juoksee kunniakierroksen pelikentän ympäri. Jos pelaaja heittää ohi tai heittoväline pomppaa maalista ulos, pelinappula jää paikalleen, mutta pelaaja juoksee sakkokierroksen (pelaaja siis juoksee ringin ympäri joka tapauksessa). Sitten on seuraavan pelaajan vuoro. Peli jatkuu niin kauan, kunnes pelinappula on kiertänyt koko kierroksen.

Jos jonkun joukkueen pelinappula saavuttaa edellä olevan eli tulee samalle kartiolle, joutuu kiinniotettu joukkue siirtämään pelinappulaansa yhden kartion verran taaksepäin. Pelin voittaa joukkue, jonka pelinappula on ensimmäisenä takaisin omassa lähtöpaikassaan.

Katso video!