Tietoa ja aineistoja yhdistyksille

Suomen Latu ja Sydänliiton Neuvokas perhe tukevat omien yhdistystensä järjestämiä Unelmien perheliikuntapäivän tapahtumia myös materiaaleilla. Kaikki 18.4. mennessä yhdistyksille lähetetyn linkin kautta ja Suomen Ladun tapahtumakalenteriin ilmoitetut tapahtumat saavat tapahtuman tueksi:

 • Neuvokas perhe -suunnistuskortit ja tuloskortit perhesuunnistuksen toteutukseen
 • Neuvokas perhe -juliste
 • Tapahtumaan jakomateriaaliksi Retkieväs -esitteitä, Perheliikunnan ’Ulkoilmaelämää’ -laastareita ja Suomen Ladun Luontobingoja 
 • Lisäksi jompikumpi seuraavista paketeista (valitkaa toinen tapahtuman ilmoittamisen yhteydessä): Lautapelit pihalla -paketti (kartiosetti + joukkuenauhoja) tai Lähiretki -paketti: (luuppeja + "yllätys", joka varmistuu myöhemmin)

Materiaalit lähetetään yhteyshenkilön ilmoittamaan osoitteeseeen viikolla 17.

Toimintaohjeet:

 1. Ottakaa yhteyttä paikkakuntanne kumppaniyhdistykseen (Suomen Latu / Sydänyhdistys) ja kertokaa toiveestanne järjestää yhteinen tapahtuma.
 2. Valitkaa teille mieleinen toimintamalli ja miettikää sen mukaan paikka, missä tapahtuma kannattaa järjestää. Mielellään jonnekin minne perheiden on muutenkin helppo kokoontua (leikkipuisto, koulun piha, urheilukenttä tms.)
 3. Sopikaa yhteinen suunnittelupalaveri, missä sovitte aikataulusta, vastuunjaosta ja tarkemmasta sisällöstä.
 4. Ilmoittakaa tapahtumanne Suomen Ladun tapahtumakalenteriin.
 5. Ilmoittakaa tapahtuma myös yhdistyskirjeessä saamanne linkin kautta 18.4.2018 mennessä. Ainoastaan tätä kautta ja määräajassa ilmoitetut tapahtuman saavat tapahtumaan tarvittavat materiaalit.
 6. Ilmoittakaa tapahtumastanne lähialueellanne (esimerkiksi koulut, päiväkodit, kauppojen ilmoitustaulut, alueen Facebook -ryhmä). Hyödyntäkää valmiita julistepohjia, jotka saatte sähköisesti viikolla 17.
 7. Tehkää turvallisuussuunnitelma. Turvallisuussuunnitelmapohjan löydätte täältä.
 8. 10.5. hyvissä ajoin paikalle ja tarvittavat alkuvalmistelut
 9. ILOISTA YHDESSÄOLOA JA LIIKETTÄ!
 10. Tapahtuman jälkeen vastaaminen palautekyselyyn. Linkki kyselyyn lähetetään yhteyshenkilölle sähköpostilla tapahtuman jälkeen.

Ilmoituspohjat ja Facebook-bannerit

Alla on tapahtumaviestinnässä käytettäväksi muutamia valmiita julistepohjia sekä tapahtumakansikuvia ja julkaisukuvia Facebook-käyttöön. Julistepohjista on kaksi versiota, toisen voi täyttää valmiiksi tietokoneella ennen tulostusta (täytettävä PDF) ja toisessa on varattu alue johon voi kirjoittaa esimerkiksi tussilla. Pohjat ovat A3 kokoisia mutta toki voit tulostaa ne myös A4 kokoon valitsemalla oikeat tulostusasetukset (sovita paperille tai vastaava). Voit halutessasi tulostaa vain yhden tietyn sivun julistepohjista tai kaikki eri versiot, sivu neljä ei sisällä lainkaan kuvia joten toimii myös mustavalkoisena tai heikompilaatuisella tulostimella. Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan. Facebook -kuvat voit tallentaa omalle koneellesi klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä ja valitsemalla tallenna kuva nimellä.

Unelmien Perheliikuntapäivä 10.5

 • Tulostettava tussilla täytettävä pohja: PDF
 • Esitäytettävä pohja tulostettavaksi: PDF
  • Käytettävissä on 62 merkkiä tervetuloa tekstin alla olevassa kentässä. Näillä voit lisätä julistepohjaan esimerkiksi kellonajan, paikan sekä järjestäjän tiedot ennen tulostamista.
  • Ensimmäisen kentän täyttäminen riittää ja samat tiedot kopioituvat muille sivuille, jos tarvitset erilaisia versioita tee tiedostosta kopio ja täytä se erikseen.
 • Esitäytettävä pohja webkäyttöön: PDF
  • Voit täydentää haluamasi tiedot ja sen jälkeen "tulostaa" tiedoston uudeksi PDF-tiedostoksi jossa on valmiina haluamasi tekstit. Voit valita tulostettavaksi vain esimerkiksi sivut 2-2 jolloin saat yhden sivun uuden PDF:n. Tämän voit lisätä esimerkiksi yhdistyksen nettisivuille.
 • Facebook tapahtuman kansikuvat: vaihtoehto 1, vaihtoehto 2
  • Nämä sopivat Facebookissa tapahtuman kansikuvaksi.
 • Facebook julkaisut: vaihtoehto 1, vaihtoehto 2, vaihtoehto 3
  • Voit julkaista näitä Facebookissa tapahtuman sivuilla ja lisätä paikka- ja aikatiedot itse päivitykseen.